Zaświadczenie o zdolności prawnej do zawarcia związku małżeńskiego za granicą.


I. Wymagane dokumenty:
- wniosek o wydanie zaświadczenia,

- odpis skrócony aktu urodzenia i do wglądu dokument tożsamości.

- w przypadku gdy o zaświadczenie występują osoby o stanie cywilnym: rozwiedziony/a dodatkowo składają odpis aktu małżeństwa z adnotacją o rozwodzie lub akt małżeństwa wraz z orzeczeniem sądowym o rozwodzie.

- w przypadku osób o stanie cywilnym: wdowiec, wdowa . akt małżeństwa z adnotacją o zgonie współmałżonka.

II. Opłaty:
- podanie 5,00 zł,

- załączniki 0,50 zł,

- wydanie zaświadczenia 30,00 zł.

III. Termin załatwienia sprawy:
- 7 dni.

IV. Tryb odwoławczy:
- nie przysługuje.

V. Uwagi: 
- w przypadku przedłożenia jako dokumentu tożsamości paszportu dodatkowo trzeba przedłożyć zaświadczenie o stałym zameldowaniu. Zaświadczenie o zdolności do zawarcia małżeństwa za granicą ważne jest 3 miesiące.


Autor informacji: Mirosław Janowski
Informację wprowadził: 4
Opublikowany dnia: 2004-04-15
Wprowadzony do BIP dnia: 2004-04-15
Zmian: 0




Sprawdz stan sprawy w Urzędzie - kliknij tutaj
System umożliwia sprawdzenie statusu spraw prowadzonych w Urzędzie Miejskim w Borku Wlkp.. Aby uzyskać informację o prowadzonej sprawie należy podać numer dokumentu znajdujący się na "Potwierdzeniu przyjęcia pisma". Numer ten należy wpisać w polu wyszukiwarki.



Serwis używa cookies aby zapamiętać otwartą sesję i ewentualne dane o logowaniu.
Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na to.














Valid XHTML 1.0 Transitional





skrzynka
podawcza